Wat is het nieuwe pinnen?

Geplaatst op 21 februari 2011 door Richard van Denderen

Het nieuwe pinnen is, in tegenstelling tot de manier waarop we nu met de zwarte magneetstrip pinnen, pinnen met de chip op de pinpas. Zoals u weet komt skimming veel voor, dit wordt met het nieuwe pinnen vrijwel tot nihil gereduceerd. Erg veilig dus, toch?

Allereerst moeten wij ons afvragen wat er nu precies anders is aan ‘het nieuwe pinnen’. Het verschil is dat de chip die gebruikt gaat worden een internationale standaard vertegenwoordigd. EMV, ‘Europay, Mastercard, Visa’. Dit staat voor de (creditcard) maatschappijen die de chip hebben ontwikkeld. De achtergrond hiervan is de enorme hoeveelheid fraude met creditcards, de chip maakt het uitlezen vele malen fraude bestendiger.

Maar merkt u dan iets van deze grote verandering? Krijgt u nieuwe passen? Misschien een andere pincode? Gaat de betaling anders? Niet echt. De banken zijn al enkele jaren bezig met het aanpassen aan de chipknip aan het mogelijk maken van de chip voor pinnen. U ontvangt binnenkort wellicht een nieuwe pas, indien u geen chip hebt. Uw pincode blijft hetzelfde. Het is dus inderdaad makkelijk, maar ook zeker veiliger. Voor u verandert er niet zoveel. Voor banken en winkeliers daarentegen wel degelijk.

Dit artikel is deel 1 van een drieluik over het nieuwe pinnen.
Deel 2: Het nieuwe pinnen is geen ‘grote stappen, snel thuis’
Deel 3: Kan ik nog wel chippen, als ik een andere pinpas heb?

Dit artikel is geplaatst op 21 februari 2011 om 13:24 en heeft de volgende tags Tags: , , , , , , , . Je kan de reacties op dit artikel volgen met de RSS 2.0 feed.Plaats een reactie, of een trackback vanaf je eigen site.

Er zijn 2 reacties