Solcon van start met ‘het nieuwe pinnen’ via glasvezel

Geplaatst op 8 augustus 2010 door Richard van Denderen

Als een van de eerste internetproviders is Solcon gestart met het aanbieden van pinnen via glasvezel. Solcon PIN is volledig geschikt voor ‘het nieuwe pinnen’ waarbij de huidige betaalterminals met magneetstrip worden vervangen door de nieuwe standaard met EMV-chip.

Het grote voordeel van pinnen via internet (ADSL of glasvezel) is dat de variabele kosten verdwijnen. Ook kunnen de transacties veel sneller worden afgehandeld dan via de traditionele oplossing met een analoge telefoonlijn, waarbij voor elke transactie moet worden ‘ingebeld’. Solcon Pin is een complete oplossing voor PIN, Chipknip en creditcards. De dienst is beschikbaar voor een vast bedrag van 10 euro per maand.

Het nieuwe pinnen

Solcon levert de pinoplossing in combinatie met een glasvezel- of ADSL-verbinding. Pinnen via ADSL is al geruime tijd mogelijk. Bij drogisterij Van Wonderen in Dronten werd op 1 juli de eerste pindienst via glasvezel officieel in gebruik genomen.
 Solcon PIN voldoet geheel aan de nieuwe eisen die worden gesteld onder de noemer ‘het nieuwe pinnen’. Op het gebied van het afhandelen van betalingsverkeer staan de komende jaren een groot aantal ontwikkelingen op stapel. Vanaf 2012 wijzigt de afhandeling van een PIN-transactie. De huidige wijze, het uitlezen van de magneetstrip op de achterzijde van de PIN-pas, verdwijnt.

Certificering

Vanaf 2012 zijn alle bankpassen in Nederland voorzien van een chip aan de voorzijde. Ook alle PIN-terminals zijn tegen die tijd geschikt voor de nieuwe manier van pinnen. Solcon kan ook de nieuwste terminals die voldoen aan deze nieuwe standaard meeleveren. Solcon heeft een uitgebreid certificeringstraject doorlopen via Currence, dat het betalingsverkeer in Nederland reguleert.

Dit is een door Solcon uitgegeven persbericht.

Dit artikel is geplaatst op 8 augustus 2010 om 18:00 en heeft de volgende tags Tags: , , , , , . Je kan de reacties op dit artikel volgen met de RSS 2.0 feed.Plaats een reactie, of een trackback vanaf je eigen site.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!