Het nieuwe pinnen is geen ‘grote stappen, snel thuis’

Geplaatst op 2 maart 2011 door Richard van Denderen

Om het nieuwe pinnen in te voeren maken banken en winkeliers de planning op om pin automaten en geld automaten in de loop van 2011 te vervangen. Daarnaast zult u een nieuwe pinpas ontvangen, of u heeft deze al ontvangen, die mogelijkheid geeft om met de chip te pinnen.

De omslag naar een nieuwe pas en op een nieuwe manier betalen is dus geen sinecure. Banken moeten de 8.450 geld automaten vervangen en winkeliers moeten nieuwe pin automaten aanschaffen. In totaal zo’n 240.000. Winkeliers moeten zelfs het lopende contract met de bank aanpassen om internationale passen toe te staan. Het streven is om alle pin- en geld automaten in de loop van 2011 vervangen te hebben.

U als consument ontspringt de dans met dien verstande dat het u gemakkelijk wordt gemaakt. U hoeft namelijk niet direct iets te ondernemen om mee te gaan anno 2011, waar fraude sterk wordt teruggedrongen.

Dit artikel is deel 2 van een drieluik over het nieuwe pinnen.
Deel 1: Wat is het nieuwe pinnen?
Deel 3: Kan ik nog wel chippen, als ik een andere pinpas heb?

Dit artikel is geplaatst op 2 maart 2011 om 13:29 en heeft de volgende tags Tags: , , . Je kan de reacties op dit artikel volgen met de RSS 2.0 feed.Plaats een reactie, of een trackback vanaf je eigen site.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!